SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Träna smart inte hårt!

Kristianstad Taekwondo
Klubbloggan
Vårt syfte är att lära våra barn och ungdomar rätt kunskaper om träning och varför det är viktigt med rörelse. Det gör att eleven kan bära med sig dessa kunskaper även om de väljer en annan idrott/aktivitet än taekwondo.

Våra instruktör och ledare arbetar med mjuka värden som i grova drag innebär att ha kul med taekwondo och ge varandra mycket beröm. Metoden är effektiv, den hjälper individen att själv klara av de utmaningar som han/hon står inför. Vi tror på vårt sätt att utveckla individer, våra utvärderingar och resultat visar att vi är på rätt väg.

 

År 2018.

Klubben grundades i en industri lokal av Asif Zejnic och Magnus Andersson.

 

Första tävling som Kristianstad Taekwondo deltar i är vid SM-2018. Med sju spelare vinner vi 3 guld, tre silver och ett brons. Fyra spelare kvalificerade sig till landslaget.

 

År 2019.

Medlemsantalet antalet ökar kraftig och klubben har fulla grupper. Vi åker på tävling med våra yngsta medlemmar och kamplaget.

 

SM 2019 deltar med fyra spelare. Vi vinner 3 guld och ett silver. Två spelar kvalificerade sig till landslaget.

 

Magnus Andersson vinner Skånes idrottsledare stipendiet och blir invald ledamot i södra taekwondoförbundet.

 

Vid årets slut har vi ca 50 aktiva medlemmar.

 
År 2020.
Är minst sagt ett annorlunda år med en pandemi som härjar. Det sker en förändring i organisationen. Magnus Andersson avslutar sitt uppdrag som ordförande och instruktör.
 
Klubben leds av huvudinstruktör Asif Zejnic. Till sin hjälp har han två ungdomsledare, Maja Vendel och Moa Wallin.
 
15 Juli får klubben sin första svartbältare, Maja Vendel.
 
Medlemsantalet under rådande pandemi sjunker kraftigt och vi är ca 25 medlemmar. En förändring måste ske för att klubben ska överleva. Det beslutas att vi måste hitta en ny och mer lämplig lokal att växa i.
 
År 2021.

Inför 2021 var det stora målet att flytta vår verksamhet till en ny anläggning med syfte att ta emot fler barn och ungdomar. Med hjälp av Sparbanksstiftelsen 1826, RF-SISU Skåne, sponsorer och ideella krafter har vi lyckats anpassa en butikslokal belägen i Gallerian Boulevard för vår verksamhet. Vi flyttade och startade upp den 1 juni 2021.

 

Den nya lokalen är på 800m2 med en öppen planlösning och 400m2 träningsyta har hjälpt oss att ta emot fler barn & ungdomar. Vårt medlemsantal ökade från 12 medlemmar till 115 vid årsskiftet.

 

Nytt för denna termin är PeeWee, en grupp för barn i åldern 4-6 år. Denna grupp leds av Maja Vendel och till sin hjälp har hon ungdomsledare.

 

Vi har under andra halvåret av 2021 aktiverat mer än 1000 barn i åldern 4-15 år, genom samarbete med Kristianstad kommun, grundskolorna och vår vardagliga verksamhet. 

 

Vårt kamplag är de elever som representerar vår klubb på tävlingar och under året har vi deltagit i elitserien, samtliga svenska cuper och SM. Bäst placering fick Maja Vendel som slutade på en andra plast, rankad tvåa i Sverige och ingår i landslagspoolen.

 

Asif Zejnic har under hösten gått elittränare utbildningen ITA-Academy under ledning av Tommy Legind Mortensen. 

 

År 2022.

Året inleds med restriktioner pga. pandemin. Det påverkar inte vår klubb för vår lokal uppfyller de krav för att få lov att driva verksamhet.

 

Godkänd examination och Asif Zejnic har slutfört elittränare utbildningen, ITA -  Academy under ledning av Tommy Legind Mortensen.

 

Fight Camp.
Den 5 mars höll vi i Fight Camp som är ett träningsläger för våra nybörjar. Det är ett läger där vi går igenom förberedelser inför tävling, regler och testar tekniker. 

 

President Cup.

Två av våra kadetter åker till Albanien för VM-kval, Adam Zejnic & Ariant Selimi. Genom att ta medalj är du garanterad en plats inför VM i Sofia. Två strålande insatser men räcker inte till medalj.

 

Rörelsesatsning i skolan.

Antonskolan, Kulltorpskolan och Söderport är skolor som har besökt vår klubb. Asif har aktiverat banr och ungdom under skoltid.

 

Månadens fighter.

Vi inför månadens figheter till klubben. Ett pris som alla våra medlemmar kan vinna. Kravet är en utförd prestation.

 

Swedish Open.

Internationell tävling med möjlighet att ta ranking poäng för landslag hålls i Sverige. Tre deltagare representerar vår klubb. Adam Zejnic, Ariant Selimi (fick inget motstånd) och Moa Wallin

 

Maja Vendel vinner Skånes idrottsledarstipendium.

 

Nordiskamästerskapet.

Fyra spelar representerar Kristianstad Taekwondo. Nytt för detta är att Ariant Selimi testar juniorklassen. Vi åker hem med två nya nordiskamästare, Adam Zejnic & Moa Wallin.

 

Klubben får en nya svartbältare. Ariant Selimi 1 DAN och Maja Vendel tar sitt 2 DAN.

 

EM-Malta.

Asif Zejnic åker med Ariant Selimi till Malta för Kadett- EM. Vår första egna produkt som både kvalificerar sig till landslaget och kniper en EM biljett. 

 

Challenger.

Challenger är en återkommande träff för barn i åldern 4-11år som ännu inte deltagit vid en riktig tävling och som vill förbereda sig inför en sådan utmaning. Vi ger barnen en möjlighet att prova på taekwondo i en trygg miljö med anpassade regler som tilltalar våra barn. Vi belönar varje barns prestation och vilja att prova taekwondo och fokuserar mindre på vem som vinner eller förlorar.

Lördagen den 3 september deltog tre klubbar och 50 barn. Malmö Taekwondo och Åstorp Taekwondo är dem första klubbarna som deltog.

 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Baspaket
Samarbetspartner